Van Essen Marketing Intelligence Consultancy

Over Bram van Essen


Profiel

Bram van Essen is vanaf begin 2008 werkzaam als zelfstandig marketing intelligence consultant. Hij heeft ruim 10 jaar ervaring op het gebied van marketing intelligence, klantwaardemanagement en web analytics.

Bram houdt zich bezig met de ontwikkeling en uitvoering van marketing intelligence projecten en het ontwikkelen en implementeren van klantcontactstrategieen. Daarnaast heeft hij zich gespecialiseerd in het inzichtelijk maken van online klantgedrag en dit inzetten in een multi-channel strategie (web intelligence). Hierover heeft hij ook een aantal artikelen gepubliceerd. Bram is actief lid van de taskforce online experimenten van de webanalytics association (WAA).

Bram heeft een sterk analytisch vermogen, is creatief en beschikt naast een resultaatgerichte instelling over een belangrijke mate van inlevingsvermogen om snel te begrijpen waar de klant naar op zoek is. Door de veelheid aan branches waarin hij als marketing intelligence consultant actief is geweest, is hij flexibel en maakt hij zich een nieuwe omgeving gemakkelijk eigen.

Bram heeft zijn werkervaring opgedaan in verschillende sectoren, waaronder financiele dienstverlening, mobiele telefonie, kansspelen, travel, retail en energie.

Loopbaan

Na zijn studie Bedrijfseconomie aan de RijksUniversieteit Groningen heeft Bram van Essen 6 maanden in Chicago gewerkt bij de Nederlands - Amerikaanse Kamer van Koophandel. Hierna is hij aan de slag gegaan als marketing analist bij Campina, waar hij zijn eerste BI ervaring heb opgedaan. Als manager database marketing & marktonderzoek bij De Lotto heeft Bram zowel continue marktonderzoek als databasemarketing opgezet.

Bij Paul Postma Marketing Consultancy, een strategisch adviesbureau gespecialiseerd in datagestuurde marketing, heeft Bram zich verder gespecialiseerd in het ontwikkelen van klantcontactstrategieen op basis van voorspellende modellen, klantwaardemanagement en web analytics.

In 2008 heeft hij zijn carriere voortgezet als zelfstandig marketing intelligence consultant.

Onderneming

Begin 2008 start Bram van Essen als zelfstandig MI consultant en richt hij Van Essen Marketing Intelligence Consultancy op (VEMIC). VEMIC concentreert zich op de volgende aandachtsgebieden:


Hobbies

Bram is een fanatieke sporter. Hij hockeyt, loopt hard en doet aan wielrennen. Daarnaast mag hij graag lezen over (online) marketing, e-commerce en webintelligence. Kennisverdieping en kennisdeling vindt hij erg belangrijk. Hij blogt onder andere voor Twinklemagazine en op zijn eigen blog M.I.B.


Meer weten?

Wilt u een afspraak maken voor een persoonlijk gesprek of wilt u een uitgebreid CV ontvangen, belt of mailt u dan met:

T: 06-3477 5337

E: info@vemic.nl

Success is not the key to happiness. Happiness is the key to success. If you love what you are doing, you will be successful.

Albert Schweitzer

This free CSS template based on Beer Bongs! by gorotron